AŞAĞI KAYDIR

PEYZAJ
BLOG

Mevsimsel Bahçe Bakımı Ne Demektir ?

Mevsimsel Bahçe Bakımı Ne Demektir ?

  • 670 okunma

(TEK BAKIM) MEVSİMSEL BAHÇE BAKIMI NE DEMEKTİR?

Tıpkı insanlar gibi bitkilerde mevsimler dönem geçişlerinden etkilenir. Yazdan kışa ve kıştan yaza geçiş dönemlerinde belli bir adaptasyon dönemi olduğu muhakkaktır. Bu gibi dönemlerde bahçelerinde dönemsel olarak teknik yardıma ihtiyacı vardır.
Özellikle erken ilkbahar döneminde bitkiler üzerinde yapılacak budamalar, meyve ağaçlarındaki aşılama çalışmaları, çim alanlarının hazırlıkları, döneme uygun olarak gübrelenmesi ve gerekli ise ara söküm işleri ile değişimlerin yapılması bahçenin sağlıklı ve güzel görünmesi için önem arz eder.

Aynı şekilde mevsimsel bakım çalışmalarını (tek bahçe bakımı) ilk baharın bir benzeri şeklinde sonbahar döneminde de tekrarlamak gereklidir. Zira bu dönemde yapılacak olan bahçe bakımı çalışmasında önemli olan kriter bahçeyi kışa hazırlamak ve bu dönem içerisinde oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmektir.

Bu bağlamda sonbahar bahçe bakımı çalışmalarında ; Form budamaları, türüne göre bazı bitkiler için derin budama çalışmaları, ağaç ve ağaççık türlerinin yoğun rüzgara karşı kırılmalarını engellemek üzere ve kar yüküne karşı korumak üzere herekleme çalışmasının yapılması, kışa hazırlık gübrelemesinin yapılması, özellikle kışın çetin geçtiği bölgelerde bitki köklerinin örtülmesi gerekmektedir.

Not: Bu bakım çalışması bahçenin büyüklüğüne ve ihtiyacına göre değişiklik gösterebilir.

Yaz öncesi ve kış öncesi bahçe bakımı hizmetinden faydalanmak için 0216 650 20 80 nolu telefonumuzdan randevu alabilirsiniz.

 

01.